lauantai 23. huhtikuuta 2016

Suklaiset Wellenmuster -sukat


Joskus törmäsin ihanan suklaisen näköisiin haitarivartisiin sukkiin Facebookin Voihan villasukka -ryhmässä. Ihastuin tähän ruskean ja valkoisen yhdistelmään ja sen aiheuttamaan sukaliseen mielikuvaan ja jätin asian hautumaan to do -listalleni. Nyt tuli tilaisuus tehdä, kun halusin tehdä jotain nopeeta ja helppoa odotellessa tilaushuivin lankojen saapumista, kun en malta olla neulomattakaan.

Wellenmuster on aaltokuvio, nimikin sitä kuulemma merkitsee (itse en kyllä osaa yhtään saksaa, paitsi kaljan osaisin tilata).  Ohjeen bongasin joskus jostain blogista ja kirjoitin sen ylös. Muistelisin lukeneeni, että on joku vanhempi ja ilmeisesti saksalainen neulemalli, eikä ns kenenkään oma, joten voin varmaan kertoa, kuinka kuvio syntyy. Se on hyvin yksinkertainen:

3 s oikein, 3 s nurin yhteensä 3 kerrosta
3 kerrosta kokonaan nurjaa
3 s nurin, 3 s oikein yhteensä 3 kerrosta
3 kerrosta kokonaan oikeaa
Mikäli käytät useampaa, kuin yhtä väriä, niin tasaisen värinvaihtokohdan saat, kun neulot viimeisen oikean kerroksen seuraavalla värillä.



Sukkia oli mukavan helppo neuloa. Tuli neulottua nopeasti, kun varressa mietti, että yksi mallikerta vielä..no jos vielä toinen.. Jalkaterässä on aina neljä kerrosta yhdessä raidassa, niissäkin mietti, että vielä yksi raita..no jos vielä yksi...

Lankana oli Novitan 7 veljestä ja puikkoina 3,5mm bambut. Lankaa kului n. 120g.
Yleensä en tykkää neuloa seiskaveikkaa sen karkeuden takia, mutta tuo valkoinen olikin paljon pehmeämpää, kuin tummemmat värit. Joskus jonkun kuulin sanoneen vastaavaa, mutta ajatus tuntui hassulta. Mutta kyllä se vaan niin tuntui olevan. Iso ero esimerkiksi minionsukissa käytettävään tummansiniseen!


2 kommenttia:

  1. Tarvitseeko vartta kääntää nurinpäin välillä? Koitin juuri tehdä tuota mutta toinen ns.ruttu ei näy ja kun kurkistin nurjalle puolelle niin sielläpä se toinen ruttu näkyi..nimim.tohelo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä ainakaan kääntänyt. Teitkö vain yhden mallikerran? Kuvio alkaa näkyyn kunnolla vasta parin mallikerran jälkeen :)

      Poista